Спроба самогубства в ТЦК на Закарпатті: що відомо про інцидент

Поліція Закарпатської області відкрила кримінальне провадження через спробу самогубства чоловіка у приміщенні Хустського військкомату на Закарпатті.

Про це повідомляє hromadske із посиланням на пресслужбу Закарпатської поліції.

Відомо, що у приміщенні військкомату чоловік намагався накласти на себе руки. Його дівчина заявила, що це сталось через побої з боку працівників ТЦК.

За її словами, прикордонники викрали чоловіка з готелю міста Виноградів, звідки повезли до пункту пропуску «Вилок», що на кордоні з Угорщиною. Там його нібито звинуватили в спробі перетнути кордон. Дівчина стверджує, що у її хлопця забрали телефон, документи та гроші, а зателефонувати дозволили б, тільки якби він погодився підписати документ про незаконну спробу перетину кордону.

За словами дівчини, згодом чоловіка перевезли до Хустського ТЦК, де принижували, били, знущалися, викрали особисті речі та документи.

За фактом звернення у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України — доведення до самогубства. Однак правоохоронці заперечують, що були присутніми при побитті, як стверджував постраждалий.

У пресслужбі Закарпатського територіального центру комплектування кажуть, що чоловіка затримали при спробі перетину кордону, а не в готелі.

«Під час перебування на території РТЦК та СП, громадянин зайшов до вбиральні, де через деякий час його знайшов представник Хустського РТЦК та СП. Чоловік сидів на підлозі зі слідами крові та порізами на руках. Військовослужбовці ТЦК та СП надали невідкладну домедичну допомогу та викликали поліцію та карету «швидкої допомоги», яка доставила чоловіка до Хустської міської лікарні», — кажуть в ТЦК.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Видурили 1,7 млн грн під виглядом працівників ТЦК: у Києві затримали шахраїв