США атакував сім пов'язаних з Іраном об'єктів в Іраку та Сирії (відео)

У ніч на 3 лютого США завдали ударів по трьом об'єктам в Іраку і чотирьом у Сирії у відповідь на атаку по американській базі в Йордані. Про це заявив речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, пише Sky News.

Збройні сили США випустили понад 125 високоточних боєприпасів по більш ніж 85 цілях, зокрема по командно-контрольних оперативних і розвідувальних центрах та по сховищах ракет і безпілотників, а також уразили обʼєкти матеріально-технічного забезпечення і ланцюг постачання. Кірбі стверджує, що ці об'єкти використовували іранським Корпусом вартових ісламської революції та проіранськими бойовиками.

«У цій операції були задіяні численні літаки, в тому числі бомбардувальники B-1, відправлені зі Сполучених Штатів, які випустили понад 125 високоточних керованих боєприпасів протягом приблизно 30 хвилин»,— додав він.

Посадовець запевнив, що усі цілі були ретельно відібрані, щоб уникнути жертв серед цивільного населення і на основі чітких, неспростовних доказів того, що вони були пов'язані з нападами на американський персонал в регіоні.

Водночас Кібрі додав, що США не прагнуть війни з Іраном, і повідомив, що з Тегераном не було жодного контакту з неділі, коли в Йорданії було вбито трьох американських військовослужбовців.

Нагадаємо, у ніч на 28 січня безпілотник атакував американську військову базу на перетині ліній державних кордонів Йорданії, Сирії та Іраку. Тоді загинули троє військових і щонайменше 40 постраждали.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Іран атакував балістичними ракетами цілі в Іраку неподалік консульства США