США додатково виділили $4,9 млрд на захист від можливої ядерної атаки з боку РФ або Китаю

Американська оборонна компанія Lockheed Martin отримала ще $4,9 млрд на створення тріади супутників ранньої реєстрації ракетного нападу. У серпні 2018 року компанія вже отримала $2,9 млрд. Таким чином, бюджет для нових розробок становить $7,8 млрд.

Про це пише Space.com.

Ці апарати будуть моніторити поверхню Землі з геостаціонарної орбіти (~ 36 тис. км) і, якщо умовні Китай або Росія запустять міжконтинентальні балістичні ракети, балістичні ракети з підводних човнів або тактичні ракети, про це відразу стане відомо Космічним силам США і союзникам.

Зараз такий тип розвідки ведуть апарати SBIRS — на зміну їм прийдуть NGOPIR (або просто OPIR) — Next Generation Overhead Persistent Infrared.

Зараз система SBIRS здатна визначати траєкторії їх польоту, ідентифікацію бойових частин і помилкових цілей, а також видавати цілевказівки для перехоплення. Можливий режим ведення розвідки над театром військових дій в інфрачервоному діапазоні.

OPIR будуть ефективніше в цій справі, обіцяють розробники. Вони також стануть стійкішими до злому, перешкод і придушення.

Крім трьох супутників, Lockheed Martin розробить також програмне забезпечення для наземної і технічної підтримки до травня 2028 року.

Розробку першої фази планується закінчити до кінця 2025 року, а всі п'ять супутників OPIR планують запустити до кінця 2029 року.

Північна Корея всупереч санкціям розробляла ядерную зброю й ракети в 2020 році, стверджує звіт ООН