США дозволили бити американською зброєю по будь-яким прикордонним територіям рф

Українські військові можуть використовувати американську зброю для ударів по російських силах будь-де на прикордонній території рф, а не лише по тих, які межують з Харківщиною.

Про це заявили представник Пентагону генерал Патрік Райдер та радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише Reuters.

«Можливість відкривати вогонь у відповідь у разі обстрілу — ось на що спрямована ця політика [...], оскільки ми бачимо, що російські війська ведуть вогонь через кордон, Україна може відкрити вогонь у відповідь по цих наземних силах, використовуючи боєприпаси, надані США [...]», — сказав Райдер.

Салліван також додав, що угода з Україною про удари американською зброєю по рф поширюється на «будь-яке місце, де війська РФ перетинають кордон».

«Мова йде не про географію. Мова йде про здоровий глузд», — наголосив він.

Раніше офіційні особи США говорили, що американську зброю дозволено використовувати лише біля кордонів Харківщини, де війська рф намагаються наступати з півночі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США розширили антиросійські санції: хто і за що потрапив до списку