США можуть включити у новий пакет допомоги БТР Stryker — ЗМІ

Сполучені Штати розглядають можливість передачі Україні бойових броньованих машин Stryker.

Про це пише Politico з посиланням на двох осіб, знайомих з обговореннями.

Остаточного рішення щодо Stryker ще немає. Проте у разі позитивного розгляду цього питання вони можуть війти у черговий пакет військової допомоги, про який планують офіційно оголосити наприкінці наступного тижня.

Видання зазначає, що Stryker не такі потужні й захищені, як танки чи БМП Bradley, але вони також здатні виконувати завдання в умовах снігу, бруду та піску.

«Українцям потрібні бронетранспортери, а це те, що у нас є. Не такі хороші, як Bradley для бою з танками, але хороші для захисту піхоти та переміщення до лінії фронту», — сказав співрозмовник з Міністерства оборони США.

Що відомо про Stryker

Stryker — сімейство восьмиколісних бойових броньованих машин виробництва американської компанії General Dynamics Land Systems. Прийняті на озброєння у 2002 році.

Вони призначені для транспортування підрозділів мотопіхоти, веденні бою з машини та підтримки їх у процесі спішування. Stryker перебувають на озброєнні бригад, які посідають проміжне місце між підрозділами, озброєними танками Abrams та БМП Bradley, і бригадами на більш легких бронеавтомобілях Humvee.

Усього існують 10 різновидів цих бойових машин.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 10 січня