США нададуть Україні $55 млн для підготовки до зими

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні $55 млн для підготовки інфраструктури до зими в умовах війни.

Про це повідомили у пресслужбі USAID.

Ці кошти спрямують на ремонт і технічне обслуговування труб та іншого обладнання, необхідного для опалення домівок, лікарень, шкіл і підприємств в Україні.

Крім того, агентство забезпечить генераторами електроенергії та альтернативними джерелами палива лікарні, центри для переселенців та притулки для соціально незахищених громадян.

USAID спрямує допомогу до 19 регіонів. Насамперед її отримають Чернігівська, Харківська, Київська, Миколаївська, Одеська, Запорізька та Житомирська області, які найбільше постраждали від війни.

Зокрема, мер Києві Віталій Кличко повідомив, що Київ отримав від агентства труби і трубопровідну арматуру вартістю $1,3 млн. Це дозволить замінити 11 кілометрів пошкоджених тепломереж. За словами міського голови більшість робіт уже на завершальній стадії.

Раніше ЗМІ писали, що США готові щомісяця виділяти $1,5 млрд для підтримки економіки України. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЄС затвердив восьмий пакет санкцій проти росії