США передадуть Україні БМП Bradley протягом кількох тижнів — Пентагон

Сполучені Штати планують поставити в Україну американські бойові машини піхоти Bradley в найближчі кілька тижнів.

Про це заявив речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

«Ми сподіваємося на кілька тижнів. Тож знову ж таки, ми продовжуватимемо працювати настільки швидко, наскільки зможемо. Ми не збираємося оголошувати заздалегідь, коли саме ці системи надійдуть. І точно українці, я впевнений, покажуть їх, як тільки вони опиняться на місці», — сказав Райдер.

Він також розповів, що українських військових навчатимуть керувати Bradley у Німеччині на базі загальновійськової підготовки у Графенвері.

У рамках нового пакета військової допомоги має отримати БМП Bradley версії M2A2 ODS. Як пише Мілітарний, таку модифікацію США розробили на основі досвіду, який отримали під час війни в Іраку у 1991-му.

БМП оснащене інформаційно-керуючою системою FBCB2, лазерним далекоміром ELRF з дальністю до 10 км, а також навігаційною системою TACNAV. Також така модифікація Bradley має інфрачервону систему пасивного захисту від ПТРК, а місце механіка-водія оснащене тепловізором.

Раніше повідомляли, що Канада придбає у США комплекс протиповітряної оборони NASAMS та передасть його Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США можуть включити у новий пакет допомоги БТР Stryker — ЗМІ