США планують передати Україні зенітні ракети Sea Sparrow — ЗМІ

Сполучені Штати у наступному пакеті військової допомоги вперше планують передати Україні зенітні ракети Sea Sparrow. Про це пише Politico.

Джерела видання пишуть, що українським військовим вдалося переобладнати свої зенітно-ракетні комплекси «Бук» радянського виробництва під пуски Sea Sparrow. Кількість ракет, які передадуть Україні, та їхня точна модифікація наразі невідомі.

Politico зазначає, що наземний варіант Sea Sparrow має на озброєнні лише Тайвань. Військово-морські сили США та їх союзники використовують корабельну версію ракет.

Що відомо про зенітні ракети Sea Sparrow

RIM-7 Sea Sparrow — американська зенітна ракета з напівактивною радіолокаційною головною самонаведення. Вона була розроблена на початку 1960-х років і прийнята на озброєння у 1976 році.

З тих пір ракета неодноразово модифікувалася і досі перебуває на озброєнні у США та їх союзників.

RIM-7 Sea Sparrow

Вартість однієї ракети становить близько $165 тис. Sea Sparrow призначена для ураження літаків та крилатих ракет. У залежності від модифікації має дальність стрільби до 30 км на висоті до 15 км.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 6 січня