США пообіцяли протистояти агресії Росії разом з Україною
Getty Images

Білий дім оприлюднив офіційне звернення, в якому США запевняють, що протистоятимуть агресії Росії разом з Україною.

«Cім років тому Росія порушила міжнародне право, норми, за допомогою яких сучасні країни взаємодіють одна з одною, а також суверенітет і територіальну цілісність сусідки-України, коли вторглась до Криму.

Наразі Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну, її союзників та партнерів, як і з самого початку цього конфлікту. У цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим — це Україна. США не визнають і ніколи не визнають анексію півострова Росією», — йдеться в заяві.

Білий дім також запевнив, що Сполучені Штати будуть виступати разом з Україною проти агресивних дій Росії і продовжать працювати над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за її зловживання та агресію в Україні.

«Ми також продовжуватимемо вшановувати мужність і надію Революції Гідності, в ході якої український народ зіткнувся на Майдані зі снайперським вогнем і силовими установами і вимагав нового початку для своєї країни. Сполучені Штати все ще вірять в обіцянки України, і ми підтримуємо всіх, хто працює над мирним, демократичним та процвітаючим майбутнім своєї країни», — резюмовано у тексті.

Оксана Маркарова стала новим послом України в США