США попередили Ізраїль, що російські війська можуть вторгнутися в Україну 15 лютого — ЗМІ
Facebook

Міністерство закордонних справ Ізраїлю оголосило надзвичайний стан після повідомлень від США про можливе вторгнення Росії в Україну 15 лютого. Хоча раніше Штати називали датою ймовірного нападу 16 лютого.

Видання Haaretz повідомляє, що прем’єр-міністр Нафталі Беннет намагається евакуювати громадян Ізраїлю з потенційної зони бойових дій якнайшвидше.

Офіс прем’єра попросив міністрів уникати публічних заяв про кризу. Однак МЗС країни все одно закликало ізраїльтян виїхати з України. 

Тисячі людей подали запити на евакуацію, авіакомпанії Arkia та El Al анонсували чотири рятувальні рейси з України в понеділок та вівторок. 

Міністр оборони Ізраїлю заявив, що солдати готуються до переправлення громадян додому повітрям. Але країна хоче уникнути використання військових літаків.

Напередодні низка країн світу закликала своїх громадян виїхати з України через загрозу російського вторгнення. Держдеп США наказав більшості співробітників посольства негайно залишити Україну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вторгнення Росії. Байден знову обговорив з Путіним ескалацію на кордонах з Україною