США поверне своїх дипломатів в Україну — підсумки візиту Блінкена та Остіна

Під час закритої поїздки до Києва міністр оборони Ллойд Остін і держсекретар Ентоні Блінкен оголосили проповернення своїх дипломатів в Україну та нову військову допомогу Україні.

Про це пише Reuters та AP з посиланням на джерела.

Зазначають, що американські дипломати почнуть повертатися до країни вже цього тижня, але робитимуть це поступово — спочатку вони на денний час приїжджатимуть до Львова.

Також за інформацією джерел, послом США в Україні Байден призначать Бріджит Брінк, яка нині є американським послом у Словаччині.

Як пише CNN з посиланням на джерела в Держдепі та Міноборони, адміністрація Байдена планує надати ще $713 млн військової допомоги країнам-союзникам, з них $322 млн — для України.

«Візит делегації високопосадовців США до Києва у цей відповідальний для Української держави момент є дуже цінним і важливим. Обговорили з Держсекретарем Ентоні Блінкеном і міністром оборони Ллойдом Остіном оборонну допомогу, посилення санкційної політики проти Росії, фінансову підтримку України та гарантії безпеки», — зазначив президент Зеленський в своєму Telegram.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський розповів, що може остаточно покласти край у переговорах з росією