США призупиняють вакцинацію від коронавірусу препаратом Johnson & Johnson
Johnson & Johnson

Федеральні відомства охорони здоров’я Сполучених Штатів рекомендували призупинити використання вакцини від коронавірусу компанії Johnson & Johnson. Виробник вакцини вже оголосив про призупинення обігу препарату в Європі.

За даними Агенції з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США, у шести вакцинованих жінок у віці від 18 до 48 років розвинулося рідкісне захворювання, пов’язане з тромбами - одна пацієнтка померла, ще одна знаходиться в лікарні в критичному стані. Загалом у Сполучених Штатах майже сім мільйонів людей отримали щеплення вакциною компанії Johnson & Johnson.

Рекомендована пауза у вакцинації цим препаратом полягає у «забезпеченні працівників медичних закладів інформацією про ці побічні реакції, щоб вони могли належно розпізнавати і лікувати цей тип тромбів».

У компанії Johnson & Johnson заявили, що призупиняють обіг вакцини проти коронавірусу в Європі після повідомлень американських чиновників.

«Ми поінформовані про надзвичайно рідкісне захворювання у людей із тромбами у поєднанні з низьким рівнем тромбоцитів у невеликої кількості людей, які отримали нашу вакцину проти COVID-19», — говориться у заяві компанії.

«Ми вивчаємо ці випадки разом з європейськими органами охорони здоров’я», — додали у Johnson & Johnson.

На заводі в США зіпсували 15 млн доз вакцини Johnson & Johnson — ЗМІ