США розглядають нові санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну — ЗМІ
Unsplash

Адміністрація Байдена назвала нові обмеження, з якими може зіткнутися Росія у разі вторгнення в Україну.

На додаток до прямих санкцій щодо російських юридичних осіб, обмеження можуть стосуватися товарів, які експортуються зі США до Росії, і потенційно товарів іноземного виробництва, що перебувають під юрисдикцією США, повідомляє АР з посиланням на джерела.

Окрім санкцій проти російський енергоносіїв та споживчих товарів, США та їх союзники розглядають можливість обмежень експорту до Росії передових електронних компонентів, програмного забезпечення та супутніх технологій, у яких використовується американське обладнання.

У випадку нападу на Україну Росію можуть додати до групи країн з найсуворішим експортним контролем, серед яких Куба, Іран, Північна Корея та Сирія.

Це означатиме, що РФ буде складно отримувати інтегральні схеми та товари, які їх містять. Це може поширитися на авіоніку, смартфони, ігрові приставки, планшети та телевізори.

10 січня США та РФ проведуть перемовини, під час яких обговорять ситуацію навколо України та стягнення російських військ до її кордонів. Нещодавно американське видання The New York Times опублікувало карту з приблизним розташуванням російських військових та техніки біля кордонів України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Наступного тижня Україну відвідають радники лідерів країн-учасниць «нормандського формату» — Єрмак