США розширили антиросійські санції: хто і за що потрапив до списку

Сполучені Штати запровадили санкції проти 33 осіб та більш ніж 300 компаній, які допомагають росії обходити чинні обмеження.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

У санкційному указі перелічені понад 90 фізичних та юридичних осіб із росії, Білорусі, Британських Віргінських островів, Болгарії, Казахстану, Киргизстану, Китаю, Об'єднаних Арабських Еміратів, Південної Африки, Сербії та Туреччини. Більшість з них знаходяться у Китаї та Туреччині.

Американський Мінфін зазначає, що рф покладається на «складні транснаціональні ланцюги поставок», щоби «підживлювати свою військову машину і виробляти матеріальні засоби для підтримки військових зусиль». Санкції ввели проти мереж, які відмивають золото для російського виробника; підтримують виробництво безпілотників і закуповують чутливі та критично важливі матеріали для російської програми хімічної та біологічної зброї.

Крім того, у список потрапили російські фінансові інститути, які виступають посередниками при торгах доларами на російському валютному ринку — Московська біржа, Національний кліринговий центр та Національний розрахунковий депозитарію.

Також більше 100 юридичних та фізичних осіб внесено до списку у зв'язку з тим, що вони займаються розвитком російського енергетичного, металургійного та гірничодобувного виробництва та експортного потенціалу в обхід запроваджених раніше санкцій.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські «миротворці» остаточно залишили Карабах — Міноборони Азербайджану