США спростять правила в'їзду для вакцинованих українців, що літають через країни ЄС
Getty Images

Сполучені Штати і Європейський Союз домовилися про скасування обмежень на поїздки для вакцинованих європейців. Це рішення важливе для українців, які подорожують до США через європейські аеропорти.

Про це пише видання Politico посилаючись на високопоставлених представників ЄС.

Ставрос Ламбріндіс, посол ЄС в США також написав у Twitter, що сподівається на «позитивне оголошення» щодо заборони на поїздки в США найближчим часом.

Заборона на поїздки діє з березня 2020 року і була продовжена президентом Джо Байденом після його інавгурації у січні 2021 року.

Через обмеження подорожей з ЄС до США діяла також заборона подорожей через ЄС для українців. Їм доводилося подорожувати в обхід європейських хабів, головним чином через Стамбул.

Виняток становили лише ті пасажири, що представляють націоналний інтерес для США, які отримували індивідуальний дозвіл на подорож через європейські аеропорти.

Європейські дипломати і Європейська комісія протягом декількох місяців домагалися скасування заборони, яку вони вважають необгрунтованою. 

Очікується, що зняття обмежень буде застосовуватися до громадян Шенгенської зони, а також до жителів Великої Британії і Ірландії.

Politico припускає, що нові правила можуть набути чинності вже через кілька тижнів.

Стратегія боротьби з COVID-19. У США авіапасажирів без масок штрафуватимуть на $3 тис.