США та Велика Британія вважають, що Росія прагне створити привід для вторгнення в Україну
Getty Images

В уряді Великої Британії заявили, що Росія прагне створити привід для вторгнення в Україну і звинуватити нашу країну у нападі.

Про це пише Reuters з посиланням на прессекретаря прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

«Я не можу коментувати конкретні розвіддані, але у нас є висока впевненість, що Росія планує створити привід, звинувативши Україну в нападі, щоб виправдати вторгнення Росії в Україну», — заявив прес-секретар.

Такої ж думки дотримуються і у США.

Американські чиновники вважають, що Росія може оприлюднити сфабриковане відео нападу на людей, яке потім зможе використати як привід для вторгнення в Україну.

Джон Кірбі, офіційний представник Пентагону, сказав, що такий ролик може бути «дуже натуралістичним пропагандистським відео, у якому будуть трупи та актори, що гратимуть шокованих людей, а також кадри зруйнованих об'єктів».

У відео також можуть показати військову техніку, не тільки українську а й, яку Україна отримала від Заходу.

«Мета появи такого відео  підкреслити загрозу безпеці Росії та виправдати військові операції», — заявило журналістам анонімне джерело у Вашингтоні.

Раніше Chas News повідомляв, що Китай та Росія опублікували спільну заяву, в якій лідери держав виступають проти розширення НАТО та «викривлення історії».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Англійський захист. Яку зброю Великобританія передала Україні?