США та Японія обговорюють оборонну співпрацю для допомоги Україні — Bloomberg

Японія та США обговорюють співробітництво у військовій сфері, аби передати Україні більше боєприпасів та зброї та розширити можливості Японії для ремонту американських кораблів і літаків.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на японські медіа.

Країни намагаються досягти домовленостей до початку саміту у Вашингтоні 10 квітня, де будуть присутні премʼєр Японії Фуміо Кішіда і президент США Джо Байден. Його основною темою буде пошук можливостей, якими Японія може допомогти розширити арсенал озброєнь США.

Послаблення обмежень Токіо на військовий експорт у короткостроковій перспективі може допомогти США та Європі передавати зброю Україні, а в довгостроковій — розширити можливості Японії продавати зброю за кордон.

Також країни розглядають можливість розширення угоди, яка дозволить японським компаніям регулярно проводити технічне обслуговування і ремонт американської військової техніки.

Раніше стало відомо, що Японія виділить 15,8 млрд єн ($106 млн) допомоги на підтримку відновлення України від наслідків війни.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Республіканці у Конгресі готують свій законопроєкт про підтримку України — ЗМІ