США вже передали Україні 80% обіцяних гаубиць M777

В Україну вже доставили 70 гаубиць M777, що становить близько 80% від загальної кількості з 90 гармат, які пообіцяли надати США.

Про це повідомляє CNN з посиланням високопосадовця Пентагону.

За його словами, вже більше 200 українських артилеристів пройшли навчання використанню гаубиць M777.

«Понад 170 українських військових пройшли підготовку більш ніж в одному місці на M777, і ще 50 з лишком людей мають закінчити навчання сьогодні, тому, коли вони випускаються сьогодні — насправді вони, можливо, вже закінчили навчання сьогодні – це буде понад 200 українських артилеристів», — розповів представник Пентагону.

Ще понад 50 українців прибудуть на навчання пізніше цього тижня.

Крім того, 1 травня 20 українських військових розпочали курс навчання використання безпілотників Phoenix Ghost.

Високопосадовець також повідомив, що за останні 24 години до європейського регіону прибуло 13 рейсів американської допомоги для забезпечення безпеки України, а протягом наступних 24 годин до регіону прибудуть ще 11 рейсів із США. Ще 23 рейси виконали інші країни.

М777 — це гаубиця 155-мм калібру з ручним заряджанням та скорострільністю до п’яти пострілів за хвилину. Залежно від типу використовуваного снаряда, гаубиця має дальність стрільби від 24 до 30 кілометрів. У разі застосування активно-реактивних керованих снарядів M982 Excalibur дальність точних пострілів збільшується до 40 км.

Безпілотники Phoenix Ghost — це дрони-камікадзе, розроблені в США спеціально під потреби України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Вже прямують в Україну». Пентагон показав, як гаубиці M777 вантажать на літаки (відео)