США з листопада заборонять в'їзд щепленим вакциною Sputnik V

Нові правила в'їзду в США не дозволяють вʼїзд тим, хто вакцинований «Спутніком V». Тепер країна пускатиме тільки щеплених іноземців, а серед схвалених препаратів російської вакцини немає.

Про це пише The Washington Post.

На відміну від інших країн, під час пандемії США не вводили заборону на поїздки з Росії, а це означало, що всі мандрівники з країни, у яких був свіжий негативний тест на коронавірус, могли в'їхати в Штати відповідно до рекомендацій місцевої влади.

Однак тепер це зміниться.

Минулого тижня американська влада оголосила, що скоро повністю відкриють кордони для всіх іноземних мандрівників. Умовою для в'їзду буде доказ того, що іноземець пройшов повний курс вакцинації, а також одночасно з цим свіжий ПЛР-тест.

Але влада зазначає, що будуть зараховувати лише вакцини, схвалені для екстреного застосування Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) або ВООЗ.

Нові правила, які набирають чинності у листопаді, мабуть, автоматично виключають мільйони людей, які отримали вакцину «Спутнік V», пише The Washington Post.

Видання відзначає, що нова схема прийому іноземців в США завдає «удару по виробниках російської вакцини: хоча «Спутнік V» був гордо представлений як перший препарат проти коронавірусу, його обмежене поширення за кордоном і повільні темпи поставок залишили її позаду не тільки західних вакцин, але і навіть вакцин китайських виробників».

В середині вересня стало відомо, що ВООЗ призупинила процедуру схвалення російської вакцини «Спутнік V» до нової інспекції виробника — під час перевірки виробництва «Спутніка V» були виявлені проблеми. На розгляді у ВООЗ препарат знаходиться вже майже рік.

Раніше Chas News повыдомляв, що в США рекомендували людям старшим 65 років отримувати третю дозу вакцини від COVID-19.

Щеплені Sputnik V не зможуть в’їхати в Україну — ДПСУ