США запровадили нові санкції проти Росії
Getty Images

США запровадили нові санкції проти 32 юридичних та фізичних осіб Росії за спроби вплинути на президентські вибори у 2020 році. Також обмеження схвалили через хакерські атаки, окупацію та репресії в анексованому Криму.

Про це повідомляє Білий дім, посилаючись на указ президента Штатів Джо Байдена.

Санкції запровадили проти шести російських технологічних компаній, які співпрацюють з російською розвідкою, через кібератаку на урядові та приватні установи США.

У Білому домі офіційно назвали Службу зовнішньої розвідки Росії відповідальною за кібершпигунську кампанію зі зламу програмного забезпечення SolarWinds компанії Microsoft.

Байден зателефонував Путіну і закликав «знизити напруженість» на кордоні з Україною

Також обмеження схвалили щодо 32 юридичних і фізичних осіб, які «здійснювали спроби російського уряду вплинути на вибори президента США у 2020 році», були причетні до дезінформації тощо.

Штати, ЄС, Великобританія, Австралія та Канада разом запровадили й санкції проти 8 фізичних і юридичних осіб, пов'язаних з окупацією Криму та репресіями на півострові.

Водночас Сполучені Штати висилають із Вашингтона 10 російських дипломатів та накладуть обмеження на операції з російським держборгом.

Із 14 червням американським фінансовим установам забороняють купувати на первинному ринку державні облігації, які випустили Центральний банк Росії, Міністерство фінансів або Фонд національного добробуту.

Chas News повідомляв, що росрійських дипломатів можуть вислати з Вашингтона через нові санкції США. 

У Росії кажуть, що в наближчий час Байден і Путін не зможуть зустрітися