США збільшать військову присутність в Європі — Байден

Джо Байден, президент США, заявив, що Штати збільшать військову присутність у Європі. Зокрема у країнах Балтії, Польщі, Великій Британії, Іспанії.

Про це він заявив під час зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом на полях саміту в Мадриді у середу, 29 червня.

«Сьогодні я оголошую, що США посилять військові позиції в Європі. Разом із нашими союзниками ми збираємося гарантувати, щоб НАТО могла справлятися з погрозами в усіх напрямках – на землі, у повітрі, на морі», — сказав Байден.

За його словами, Вашингтон збирається  розгорнути в Польщі постійний штаб 5-го армійського корпусу та збільшити кількість есмінців ВМС США в Іспанії з чотирьох до шести.

Байден заявив, що США  мають намір відправити дві додаткові ескадрильї винищувачів-бомбардувальників F-35 до Великобританії, розмістити системи ППО та інші військові сили в Німеччині та Італії.

Вашингтон також планує утримувати на ротаційній основі додаткову бригаду чисельністю 3 тисяч осіб у Румунії та збільшити кількість військових на ротаційній основі в країнах Балтії. 

«У якийсь момент Путін порушив мир у Європі...США та їхні союзники активізуються, доводячи, що НАТО потрібніше, ніж будь-коли, і важливіше, ніж будь-коли», — додав американський президент.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лідери «Великої сімки» домовилися безстроково підтримувати Україну — Bloomberg