Стає важче: ЗСУ стримують ворога на Луганщині одразу із трьох боків — Гайдай (фото)

У Луганській області бої тривають у Сєвєродонецьку, Тошківці та в районі Врубівки. Про це розповів Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

За останні два дні тільки до лікарень інших регіонів країни госпіталізовано шістьох жителів Лисичанська, а також двох осіб із Золотого.

«Стає важче, але наші військові стримують ворога одразу із трьох боків. Боронять Сєвєродонецьк та не дозволяють просунутися до Лисичанська. Тим не менш, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються будинки», — зазначив він.

обстріл луганщина

Окупанти обстріляли споруди поблизу колишнього заводу «Донсода» у Лисичанську та декілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація і в районі «Склозаводу».

Загалом 14 червня у Лисичанську пошкоджено 8 будинків, у Гірському — 14. 

У Сєвєродонецьку ворог обстрілював завод «Азот». Зокрема, пошкоджено прохідну підприємства. Також росіяни знищують багатоповерхівки, розташовані ближче до промислової зони.

«Противник слабкіший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії, через що руйнуються наші домівки», — наголосив Гайдай.

обстріл лисичанськ

Ситуації у Сєвєродонецьку також присвячений новий звіт британської розвідки. У Лондоні відзначають, що російські сили за місяць важких боїв взяли під контроль більшу частину міста. При цьому українські військові продовжують утримувати промзону, де також ховаються кілька сотень мирних жителів.

В Міноборони Британії вважають, що українські підрозділи і надалі будуть тут сковувати значні ворожі сили.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Заході розглядають три сценарії продовження війни в Україні — ЗМІ