Стала відома сума відступних для Андрія Шевченка у разі його звільнення з «Дженоа». Вона вражає!
Getty Images

Андрій Шевченко працює тренером італійського «Дженоа» лише два місяці, але вже дуже близький до звільнення.

У випадку відставки українцю та його помічникам, за умовами контракту, виплатять відступні. Видання Tuttomercatoweb назвало суму, і вона вражає.

Шевченко уклав контракт із «Дженоа» 7 листопада 2021 року — до 30 червня 2024 року. ЗМІ писали, що українець зароблятиме €1,8 млн на рік плюс бонуси.

До того Шевченко працював лише тренером збірної України, з якою на Євро-2020 досяг 1/4 фіналу. Робота із «Дженоа» стала для колишнього футболіста «Мілана» першим досвідом на клубному рівні.

Шевченко прийняв команду в кризовому стані і за два місяці не зміг бодай трохи виправити стан її справ у Серії А.

З українським тренером «Дженоа» не виграла жодного матчу в чемпіонаті Італії — 3 нічиї і 6 поразок. Наразі команда посідає передостаннє 19-е місце і ризикує вилетіти до Серії В.

Лише в 1/16 фіналу Кубка Італії генуезці спромоглися перемогти «Салернітану» (найгіршу наразі команду чемпіонату) та пройти далі.

Шевченка хотіли звільнити ще після домашньої поразки 9 січня від «Спеції» — прямого конкурента у боротьбі за виживання.

Але, як пишуть італійські ЗМІ, рішення щодо долі тренера відклали до матчу 1/8 фіналу Кубка Італії проти «Мілану». Він відбудеться ввечері 13 січня.

Шанси «Дженоа» в цьому матчі відверто мізерні — генуезці гратимуть на виїзді проти команди, яка іде на другому місці в Серії А. Відповідно, дуже вірогідно, що в разі невдачі Андрія Шевченка звільнять.

Повідомляється, що у випадку дострокового розриву  контракту з ініціативи клубу той має виплатити Шевченку та його помічникам €20 млн.

Де дивитися гру «Мілан» — «Дженоа»

Матч Кубка Італії «Мілан» — «Дженоа», який може стати останнім для Андрія Шевченка на посаді головного тренера генуезької команди почнеться у четвер, 13 січня, о 22:00.

В Україні гру транслюватиме медіасервіс MEGOGO.

Зазначимо, що через позитивний тест на СOVID-19 Андрій Шевченко пішов на самоізоляцію і пропустив гру 9 січня проти «Спеції». Але у четвер Шевченко отримав негативний тест і зможе керувати командою з тренерського місця.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Лунін зіграв за «Реал» вперше за рік і знову пропустив. Як це було (відео)