Стали відомі нові подробиці нападу бійців СБУ на прикордонників (відео)
ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань затримали двох співробітників Служби безпеки України, які у ніч з 17 на 18 липня напали на прикордонний наряд у Сумській області. Затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідчі встановили, що у ніч з 17 на 18 липня прикордонний наряд у складі молодшого сержанта та солдата строкової служби чергував на автомобілі неподалік села Рясне Сумського району.

ДБР затримало чиновника, який вимагав у власника маршруток гроші за «нестворювання перешкод»

«До них (прикордонників — Прим. ред.) о 1:30 ночі під’їхав інший автомобіль з трьома особами, з якого вийшли двоє людей та підійшли до прикордонників. Невідомі спровокували конфлікт, зав’язалася бійка, в результаті якої невідомі завдали прикордонникам декілька ударів кулаками, заволоділи двома автоматами АКС-74, 4 магазинами по 30 набоїв та поїхали у невідомому напрямку», — йдеться у повідомленні ДБР.

Фото: ДБР

Нападниками виявились співробітники СБУ. Спільно з представниками Служби працівниками ДБР затримано двох бійців Служби безпеки, третій — проходить як свідок.

Неподалік у кукурудзяному полі співробітники ДБР виявили 2 автомата прикордонників, а 2 магазини з набоями вони знайшли поблизу відділення інспекторів прикордонної служби «Славгород»  відділу прикордонної служби «Краснопілля» Сумського прикордонного загону.

Найближчим часом працівникам СБУ буде повідомлять про підозру у заволодінні вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовим становищем організованою групою, поєднаному з насильством, та в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 262, ч. 2 ст. 345 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Окружний адмінсуд Києва вирішив розглянути позов репера Моргенштерна проти СБУ