Стало відомо, хто понесе прапор України на церемонії відкриття Олімпійських ігор в Пекіні
НОК

У п’ятницю, 4 лютого 2022 року, в Пекіні відбудеться церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор.

Україна представлена 45 спортсменами у 12 дисциплінах.

Напередодні, 3 лютого, Національний олімпійський комітет оголосив імена тих, хто понесе прапор України на церемонії відкриття.

Зазначимо, що на церемонії прапори своїх країн нестимуть по двоє — жінка і чоловік. Таку традицію в рамках принципів гендерної рівності започаткували минулого року на літній Олімпіаді в Токіо.

На церемонії відкриття Ігор в Пекіні прапор України нестимуть фрістайліст Олександр Абраменко і фігуристка Олександра Назарова.

Олександру Абраменку — 33 роки. Для нього ця Олімпіада — вже п’ята в кар’єрі! На минулих Іграх-2018 в Пхьончхані він здобув «золото».

Олександра Назарова — срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання. Їй 26 років.

«Це велика честь для мене нести прапор своєї країни, за яку виступаєш, яку прославляєш на кожних стартах. Я про це давно мріяв і радий, що мені доручили таку відповідальну місію. Відчуваю гордість і хвилювання водночас», — сказав Абраменко.

Дивні види спорту, пригоди Бінь Дунь Дуня та бойкот. А ви все знаєте про Олімпіаду? (тест)

«Ще на зимових Іграх в Пхьончхані-2018 я дуже прагнула стати прапороносцем, але розуміла, що для мене це дебютні змагання такого рівня. І тому зараз я дуже щаслива», — зізналась Назарова.

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна затвердила склад збірної на зимові Олімпійські ігри в Пекіні. Хто візьме участь