Стало відомо, коли Україна отримає французькі колісні танки AMX 10-RC (відео)

Франція планує передати Україні легкі колісні танки AMX 10-RC протягом двох місяців. Про це міністр оборони країни Себастьян Лекорню повідомив під час телефонної розмови зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим.

«Міністри домовилися, що протягом двох місяців відбудеться поставка легких бойових танків французького виробництва AMX 10-RC, про що було домоволено під час розмови президента Макрона та президента Зеленського», — йдеться у повідомленні Міноборони Франції.

Також Лекорню та Резніков обговорили навчання українських екіпажів для AMX 10-RC.

AMX-10 RC: технічні характеристики

AMX-10 RC — це французька бойова броньована машина виробництва компанії GIAT, озброєна 105-мм нарізною танковою гарматою.

Завдяки колісній базі ці машини мають високу мобільність. AMX-10 можна використовувати для виконання розвідувальних завдань, а також для вогневої підтримки піхоти під час бою.

Колісний танк може стріляти з гармати на відстань до 2000 метрів. До боєкомплекту входять власні боєприпаси калібру 105×527R, серед яких є бронебійні підкаліберні, кумулятивні та осколково-фугасні.

Також він озброєний двома кулеметами калібру 7,62 мм.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польща передасть Україні роту танків Leopard