Стан Фіцо ще дуже важкий, але життю вже загрози немає — лікарі

Життю прем'єра Словаччини Роберта Фіцо вже нічого не загрожує, однак одужання займе щонайменше кілька тижнів. Про це заявив міністр оборони країни Роберт Каліняк, пише Європейська правда.

«Ми вважаємо, що прем'єр-міністр фізично достатньо сильний, щоб вірити в його швидке одужання, хоча ми можемо розраховувати на це щонайменше через кілька тижнів», — сказав він.

При цьому Фіцо поки не планують перевозити до Братислави. Він продовжить перебувати у лікарні в Банській Бистриці.

Заступник директора медзакладу Мілан Урбані повідомив, що на основі сьогоднішньої ранкової консультації лікарі можуть констатувати, що життя прем'єра наразі поза загрозою.

«Однак його стан все ще дуже важкий, і йому потрібен тривалий час та спокій для одужання. Ми віримо, що все піде в хорошому напрямку», — розповів він.

Нагадаємо, 15 травня словацький премʼєр Роберт Фіцо став жертвою замаху під час спілкувався з місцевими жителями у місті Гандлова. Стріляв у нього 71-річний письменник Юрай Цинтула. Своїм мотивом він назвав незгоду з діями уряду.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.