Старий телевізор півтора роки вимикав інтернет всьому селу в Уельсі

Забавна, але й повчальна історія про те, як сучасні технології здатні спасувати перед олдскульними, долетіла з Британії. Там в маленькому селі Аберхосан півтора роки тому почалися проблеми з широкосмуговим інтернетом. Місцеві мешканці поскаржилися провайдеру. Той замінив кабель, але це не допомогло. Причому вночі інтернет працював відмінно, а зранку проблеми поверталися. Інженери розводили руками, чухали голови, але не могли збагнути, що відбувається. Розпочали розслідування із застосуванням спеціального обладнання.

Фахівці пішли селом із аналізатором спектра, щоб виявити можливе джерело перешкод. І о сьомій годині ранку, як за розкладом, зафіксували великий сплеск електричних перешкод. Виявилось, що спричиняє його старий телевізор одного з жителів. Чоловік вмикав його кожного дня о сьомій і таким чином вимикав інтернет у всього села. Електричні перешкоди, які випромінював його телевізор впливали на широкосмуговий сигнал.

Власник старої техніки дуже засмутився, що став причиною таких незручностей. І погодився більше не використовувати телевізор. Після того проблем з інтернетом не виникало. Звідки тепер чоловік дізнається новини і як проводить дозвілля, не уточнюється. Вбачаються два варіанти — сусіди на радостях подарували йому новий телевізор, або одразу новий ноутбук.

Втім постає логічне питання: а які ще пристрої можуть подібним чином заважати нормальній роботі широкосмугового інтернету? Валлійські інженери зауважили, що будь-які! Тобто будь-які з електричними компонентами — від зовнішнього освітлення до мікрохвильових печей.