Starlink в Україні працював, працює та буде працювати — Федоров

Супутниковий інтернет Starlink від компанії SpaceX Ілона Маска продовжить працювати в Україні. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Термінали Starlink працювали, працюють та будуть працювати. Не турбуйтеся», — наголосив він.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк також запевнив, що Україна знайде рішення, щоб Starlink продовжив роботу.

«Давайте відверто. Подобається це комусь чи ні, але Ілон Маск допоміг нам вистояти у найбільш критичні моменти війни. Бізнес має право на власні стратегії. ​Україна знайде рішення, аби Starlink продовжив роботу. Очікуємо, що до кінця переговорів компанія забезпечить стабільний зв‘язок», — зазначив він.

Нагадаємо, за даними CNN, у вересні SpaceX попередила Пентагон, що може припинити фінансувати Starlink в Україні, і закликала оплатити роботу терміналів американський уряд. Компанія уточнила, що це коштуватиме понад $120 мільйонів до кінця року і приблизно $400 мільйонів протягом наступних 12 місяців.

Згодом Ілон Маск підтвердив цю інформацію. Він заявив, що SpaceX не вимагає відшкодувати попередні витрати, але й не може постійно фінансувати існуючу систему і направити ще кілька тисяч терміналів, які використовують у 100 разів більше даних, ніж звичайні домогосподарства.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Притула відправив Ілону Маску книгу з історії України