Статус кандидати в члени ЄС для когось дрібниця, а для нас — мотивація — Зеленський

Надання Україні статусу члена у кандидати ЄС додасть додасть українцям мотивації боротися та продемонструє, що Європа вважає їх рідними.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський у виступі перед керівниками Європейського союзу на Міжнародному безпековому форумі у Братиславі.

«Зброя – це, правда, «номер один». Зброя — вона різна. Ми говоримо не тільки про артилерію, ми говоримо не тільки про різні ракетні системи. Ми говоримо про ту зброю, яка об’єднує наш народ. Бо сам по собі наш народ, і єдність будь-якого народу — це найголовніша зброя будь-якої держави. І об’єднання народу залежить від мотивації», — розповів Зеленський. 

І за його словами, такою мотивацією може стати надання Україні статусу кандидата у члени ЄС. Це підтвердить, що «Європа дійсно вважає нас рідними, сильними, потужними».

«Якщо ви не будете втомлюватися нас підтримувати духом, силою, політично — український народ теж не втомиться захищати ті самі цінності», — сказав президент.

При цьому Зеленський наголосив — українці розуміють, що «питання членства в Європейському Союзі вирішується не за один день і не за місяць.

«Хтось із лідерів каже: «Це просто технічна річ (статус кандидата — ред.). Почекайте, прийде час, відповідний час і прийде цей момент». Ні! Повірте мені — я знаю, про що я говорю. Повага — це велика мотивація. І частина цієї поваги — це відчувати себе рідними. Кандидатство в члени ЄС — це така дрібниця, але для нас вона важлива. Для когось з лідерів — це дрібниця, для членів ЄС — це пройдений етап, а для нас — це мотивація. Не забувайте про такі мотивації!», — підкреслив президент.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україні не потрібні сурогати статусу кандидата на членство в Євросоюзі — Кулеба