Став відомий час голосування за вотум недовіри Борису Джонсону

Ввечері 6 червня британські депутати від Консервативної партії розглянуть питання вотуму недовіри прем’єр-міністру Борису Джонсону. Про це повідомляє ВВС.

Голосування у Палаті громад відбудеться з 18:00 до 20:00 за Лондоном (20:00:22:00 за Києвом). Оголошення результатів очікується приблизно через годину після завершення голосування.

Лист із закликом оголосити недовіру Джонсону підписали принаймні 54 депутати — 15% від представлених у парламенті консерваторів. Відповідно до законодавство, саме стільки підписів необхідно для розгляду цього питання.

Щоби відправити Джонсона у відставку проти нього мають проголосувати половина плюс один депутат від консерваторів — наразі це 180 парламентарів.

Нагадаємо, проблеми у британського прем’єра виникли через скандал Partygate — уряд Джонсона звинувачували в організації вечірок із алкоголем під час пандемії COVID-19, коли такі зібрання були заборонені по всій країні. 

Нещодавно, розслідування показало, Джонсон особисто брав участь у цих вечірках. Раніше таку інформацію він спростовував.

Це призвело до падіння рейтингу Джонсона — згідно з опитуванням ConservativeHome, він знаходиться в нижній частині «таблиці кабінету міністрів» членів партії.

У звітах зазначається, що рейтинг задоволеності британців його роботою складає мінус 15 пунктів. 

Сам Джонсон стверджує, що йому соромно і він приймає відповідальність, але він відмовляється йти з посади. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Джонсон написав листа дітям України та попросив їх пам'ятати про дві важливі речі