Степанов нарікає, що розслідування НАБУ про закупівлю вакцин є інформаційною війною проти нього

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов назвав підозри про махінації із закупівлями вакцин проти COVID-19 безпідставними. Він каже, що МОЗ надасть НАБУ документи про переговори з поставниками вакцин. 

Степанов заявив на брифінгу 16 лютого, що лише сьогодні МОЗ отримало від НАБУ вимогу про надання інформації про всі переговори з виробниками вакцин проти COVID-19.  

Між тим 10 лютого в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук на брифінгу сказав, що НАБУ розслідує закупівлю вакцин проти коронавірусу.

Степанов каже, що надав доручення підготувати необхідні для бюро документи протягом трьох днів. Він назвав себе найбільш «зацікавленою особою», щоб  розслідування провели достатньо швидко й ефективно, «щоб у цьому питанні була поставлена крапка».

А крапка тут єдина: під справою немає будь-якого глузду (сенсу – Прим. ред.) щодо самих обвинувачень. Я впевнений, що це — один із інструментів інформаційної війни, яка ціленаправлено ведеться проти мене і моєї команди в міністерстві вже протягом 11 місяців, весь час мого перебування на посаді

За словами політика, комусь не подобається його «боротьба за українських лікарів та медицину», але в їхньому арсеналі «не існує такої зброї», яка б змусила його відмовитися від цієї боротьби, і з ним не вдасться домовитися.

Голова МОЗ також застеріг, що наслідки цих «нападок» будуть стосуватися всіх українців, бо виробники вакцин втрачають довіру до України. Міністр вважає, що через «інформаційні атаки» компанії-виробники вже неохоче говорять про подальшу співпрацю.

Степанов вважає, що його опоненти намагаються зірвати вакцинацію і підштовхнути Україну до закупки російської вакцини.

Представники Sinovac стверджують, що співпрацювати з «Лекхімом» їм рекомендував уряд (оновлено)