Степанов пообіцяв, що вже незабаром вакцина AstraZeneca буде в Україні
Getty Images

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що в Індії вже відвантажити 500 тис. доз вакцини AstraZeneca. За його словами, відповідна партія препарату вже в дорозі до України.

Про це очільник відомства розповів у Facebook.

«Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500 000 доз вакцини їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ. Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі — довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України», — наголосив високопосадовець.

 
Відвантаження 500 000 доз вакцин

Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500 000 доз вакцини їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ. Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України. Під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин. Oxford/AstraZeneca - це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії. Вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання. Serum Institute постачає свою продукцію в 140 країн світу.

Posted by Максим Степанов on Sunday, February 21, 2021

Чиновник запевнив, що під час транспортування будуть дотримані всіх температурні вимоги, які необхідні для збереження якості вакцини.

Oxford/AstraZeneca — це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа. Препарат виробляють в Індії.

Вакцина випускається під назвою CoviShield. Вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання.

Chas News повідомляв, що Степанов вилетів до Індії на переговори стосовно вакцин від COVID-19. 

Ізраїль через шантаж купить вакцину Sputnik V у Росії — ЗМІ