Степанов розповів, коли Україна отримає вакцину від COVID-19
УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна отримає вакцину від коронавірусу у кінці першого або на початку другого кварталу 2021 року.

Про це очільник МОЗ розповів на засіданні парламенту.

«Україна отримає вакцину, близько восьми мільйонів доз з ініціативи COVAX. До сьомого грудня у нас підписання відповідних документів. Я думаю, що термін отримання цієї вакцини — це кінець першого початок другого кварталу», — підкреслив держслужбовець.

Тобто Україна отримає вакцину у кінця березня-квітні 2021 року.

Наразі МОЗ веде переговори з виробниками, які уже закінчили випробування, про поставку вакцин. Степанов говорить, що Україна вже домовилася з компанією Pfizer. Вакцину компанії поставлятимуть в Україну на початку другого кварталу 2021 року.

При цьому міністр не зазначив кількості доз, які надасть компанія.

Ціна вакцинації

Степанов додав, що у держбюджеті на 2021 рік треба закласти 15,1 млрд грн на вакцинацію від COVID-19. Він запевнив, що ці розрахунки є прозорими.

«Ми отримаємо вакцину у кількості вісім мільйонів доз. Усі закупівлі будуть проводитися через державне підприємство «Медичні закупівлі». Згідно з розрахунками МОЗ, необхідна сума, яка має бути закладена у бюджеті на вакцинацію від COVID-19, становить 15,1 млрд гривень. Ці розрахунки прозорі та зрозумілі»,  сказав голова МОЗ.

Chas News повідомляв, що вакцина Moderna забезпечить імунітет на три місяці.

Степанов запевнив, що Україна не використовуватиме російську вакцину від COVID-19