Степанов заявив, що Україна має виробляти власну COVID-вакцину
Getty Images

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що Україна має почати виробництво власної COVID-вакцини, а також надати державні гарантії вітчизняним виробникам.

Про це очільник МОЗ розповів у Facebook.

«Сьогодні, коли в світі йде справжня війна за вакцини, коли уряди країн накладають заборони на експорт законтрактованих і проплачених нами партій вакцин, вихід один — почати виробляти свою. Для цього ми повинні внести зміни до законодавства і надати пріоритет при держзамовленні українським фармвиробникам», — наголосив він.

 
Виробнтцтво власної вакцини

Сьогодні, коли в світі йде справжня війна за вакцини, коли уряди країн накладають заборони на експорт законтрактованих і проплачених нами партій вакцин, вихід один – почати виробляти свою. Для цього ми повинні внести зміни до законодавства і надати пріоритет при держзамовленні українським фармиробникам. Вони готові вкладати в це кошти, але їм потрібні гарантії – що держава буде купувати саме в них, бо конкурувати з великими фармвиробниками по ціні вони не зможуть. Так, наша вакцина, може бути дорожчою, але я вважаю, що ми маємо на це піти. Бо це – питання національної безпеки.

Posted by Максим Степанов on Saturday, April 3, 2021

Високопосадовець додав, що українська вакцина може бути дорожчою за іноземні. Україна має почати таке виробництво, оскільки це — питання нацбезпеки, наголосив чиновник.

4 березня прем'єр Денис Шмигаль заявив, що у світі вже сформувався досить широкий ринок вакцин проти COVID-19. На думку очільника уряду, саме тому Україні ефективніше закупити вакцини, а не виробляти свою.

Напередодні головний санлікар України Віктор Ляшко говорив, що йому нічого не відомо про українську COVID-вакцину, яка перебуває «у розробках».

Chas News повідомляв, що у Раді збирають підписи за позачергове засідання для звільнення Степанова. 

Степанов із дружиною задекларували чотири авто і дві шуби. Та жодної коштовної куртки