Стерненко заявив, що Зеленський пропонував йому посаду начальника одеського управління СБУ
Сергій Стерненко

Громадський активіст Сергій Стерненко заявив, що президент Володимир Зеленський пропонував йому очолити одеське управління СБУ. Діяч відмовився. Про це Стерненко сказав в інтерв'ю виданню «Букви».

За словами активіста, політик пропонував йому посаду перед парламентськими виборами під час зустрічі в Офісі президента. На ній були присутні щонайменше вісім чоловік, серед них — на той момент глава ОП Андрій Богдан, голова СБУ Іван Баканов, адвокат Масі Найєм. Інші прізвища Стерненко назвати відмовився, оскільки «ці люди не афішували цю зустріч».

Зеленський говорив, що напади на мене треба розслідувати, Баканов кивав головою. І потім Зеленський у мене запитав, чи є у мене охорона. А потім сказав приблизно наступне: «Може, не будемо так витрачатися на охорону? Підеш на роботу в СБУ головним по Одесі? Допомагатимеш країні. Ти ж проти Росії борешся  

За словами Стерненка, він був здивований і одразу відповіді не дав. Зеленський запропонував Баканову на цю тему поговорити з активістом, Стерненко обіцяв подумати. «Але далі цього справа не пішла. Не хочу я працювати в СБУ», — розповів громадський діяч.

23 лютого в залі суду під час оголошення вироку у справі про викрадення в 2015 році депутата Сергія Щербіча Стерненко заявив, що Зеленський пропонував йому «одну з державних посад».

Пресслужба Офісу президента в коментарі LIGA.net заявила, що це неправда. Стерненко в сьогоднішньому інтерв'ю «Буквам» сказав, що це заявила Юлія Мендель, проте її, за словами активіста, на тій зустрічі у Зеленського не було.

Масі Найєм сказав, що особисто був на зустрічі, і що в ОП брешуть, заявивши, що Зеленський не пропонував Стерненку посаду.

На Facebook на сторінці журналіста Дениса Рафальського відбувся його діалог із Андрієм Богданом. Рафальський спитав колишнього очільника ОП: «у вашій присутності пропонував президент Зеленський Стерненку очолити одеське управління СБУ?».

На це Богдан у коментарях відповів зі смайликом: «Було таке. Но, я думаю він це зробив це на автоматі, якраз тоді формували список депутатів, правоохоронців і уряду. Гострий кадровий голод кароче)))».

Стерненка і Демчука відпустили під домашній арешт