Стежила за підрозділами морпіхів ЗСУ на Миколаївщині: СБУ затримала агентку рф (фото)
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну інформаторку спецслужб рф, яка розвідувала місця базування Сил оборони на Миколаївщині.

Про це повідомили в СБУ.

Ворожа агентка — місцева жителька, яка після початку повномасштабного вторгнення публікувала дописи у соцмережах на підтримку окупантів та захоплення України. Так її помітили російські спецслужби та залучили до співпраці.

Зловмисниці окупанти доручили виявляти можливі геолокації командування та бойових підрозділів морської піхоти ЗСУ. Для збору розвідданих зловмисниця обходила місцевість та приховано фіксувала об’єкти. Також вона розпитувала у своїх знайомих потрібну інформацію під виглядом довірливих розмов.

Отримані дані агентка надсилала окупантам через анонімний чат у месенджері. Вона передавала електронні карти з відмітками об’єктів і даними щодо орієнтовної кількості особового складу та техніки.

Але співробітники СБУ викрили зловмисницю ще на початковому етапі її підривної діяльності, коли вона намагалась виконати нове розвідзавдання. Правоохоронці проінформували командування ЗСУ і тим самим військові змінили місця дислокації.

Під час обшуку у затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для зв’язку з окупантами.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ). Зловмисниця перебуває під вартою, їй загрожує до 8 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала шпигуна окупантів, який планував себе підірвати у разі викриття