«Стінгер, вибух в повітрі і... все». ЗСУ ліквідували російського льотчика-генерала

В Україні загинув 63-річний російський льотчик та генерал-майор у відставці Канамат Боташев. Про це пише Російська служба ВВС з посиланням на трьох його колишніх підлеглих.

22 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що у небі над Луганською областю наші військові збили ворожий штурмовик Су-25. Співрозмовник ВВС розповів, що Боташев в Україні літав як раз на Су-25.

Про ймовірну загибель відставного генерал-майора ще напередодні писав Мілітарний з посиланням на авторитетний серед російських військових пілотів телеграм-канал Fighterbomber.

Ще ввечері 22 травня у ньому з'явився пост про загибель неназваного «командира». У ньому цитувалися слова Боташева з одного з інтерв'ю.

Скріншот про загибель Канамата Боташева

У коментарях один з учасників обговорень повідомив подробиці: «Сьогодні загинув Канамат!!! Район Попасної, 8:25… Перший захід НАР-и, другий – бомби… Стінгер на виході з атаки, вибух в повітрі і… Все». Адміністратор видалив цей коментар. Однак інші учасники продовжили обговорення використовуючи ініціали – К. Х. Б.

Скріншот попасна канамат боташев

Що відомо про Канамата Боташева

Як пише ВВС, Боташев мав статус льотчика-снайпера, підготовка якого триває 10-12 років, і командував полком гвардійської авіабази у Воронежі. Однак у 2012 році його військова кар’єра різко обірвалася. Боташев у Петрозаводську упросив свого друга сісти за кермо Су-27, хоча не мав до нього допуску. В результаті генерал-майор не справився з керуванням та розбив літак, через що його і відправили у відставку.

Канамат Боташев

Мілітарний припускає, що Боташев міг воювати в Україні у складі ПВК «Вагнер» — пов'язаний з найманцями телеграм-канал нещодавно натякав, що вони використовують власну авіацію.

Схожої думки і ВВС. «Російські військкомати, патріотичні організації та ПВК «Вагнер» з початку березня ведуть активну кампанію із залучення людей для відправки в Україну. За відкритими джерелами Бі-бі-сі встановила, що в Україні загинули щонайменше дев'ять російських військових, які вийшли в запас старше 50 років», — пише видання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Шойгу заявив, що росія навмисне сповільнює темпи наступу в Україні