Столичний фотограф змушував дітей зніматися в порно. Його затримали (відео)
Нацполіція України

Правоохоронці затримали столичного фотографа, який змушував зніматися дітей у порно.

Про це повідомляють пресслужби Нацполіції та Київської міської прокуратури.

Слідчі кажуть, що 38-річний чоловік працював дитячим фотографом у Києві, а також організовував екскурсії в одному зі столичних музеїв. Чоловік одружений та має двох дітей.

У підручнику з української мови виявили посилання на порносайт

Він змушував дітей віком від 8-ми до 18-ти років шантажем та погрозами брати участь у створенні порнографічного контенту.

Начальниця департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції Євгенія Макарова говорить, що порнографічний контент розповсюджували на території США та країн Євросоюзу.

Отримані фото- та відеоматеріали чоловік зберігав у  хмарному сховищі. Правоохоронці встановили, що з IP-адреси, яку використовував фотограф, систематично розповсюджували дитячу порнографію.

Місце проживання зловмисника вже обшукали. У нього  вилучили доказову базу, понад 10 гігабайт порноконтенту за участю дітей, мобільні термінали і комп’ютерну техніку, яка використовували під час створення цього контенту.

Чоловіка затримали та доставили до управління поліції. Йому вже оголосили про підозру. Наразі правоохоронці встановлюють постраждалих дітей.

Нацполіція

Слідчі розповідають, що на початку квітня 2021 року підозрюваний створив в Instagram фейковий профіль під вигаданою назвою та розпочав переписуватися із 9-річною дівчинкою. Зловмисник теж представився дівчинкою.

Чоловік вмовив дівчинку створити особисті зображень в оголеному вигляді. Зараз слідчі вирішують питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу.

У 2021-му Кримінальний кодекс України доповнили статтею 301-1, якою суттєво посилили кримінальну відповідальність за створення та розповсюдження дитячої порнографії, а також ввели відповідальність за зберігання вказаних матеріалів. Санкція статті передбачає покарання від 9 до 15 років позбавлення волі.

Chas News повідомляв, що кіберполіція викрила колекторську фірму, яка шантажувала боржників порнографією

Pornhub реставрував еротичні ретро-фільми, яким понад 100 років (відео)