Столтенберг: головний пріоритет — посилення ППО України

Країни НАТО мають посилити протиповітряну оборону України. Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг напередодні чергової зустрічі міністрів обороні у форматі «Рамштайн», пише Європейська правда.

«Ми розглянемо, як збільшити підтримку України, і головним пріоритетом буде посилення протиповітряної оборони України», — сказав він.

Столтенберг підкреслив, що Україна потребує більшої кількості різних типів систем ППО для захисту від ворожих атак.

«Союзники надавали системи ППО, але потрібно більше. Потрібні різні типи систем ППО — малої дальності, великої дальності, системи ППО проти балістичних ракет, крилатих ракет, дронів, різних систем для різних завдань», — зазначив генсек НАТО.

Він додав, що Україна - велика країна з великою кількістю міст, тому потрібно посилити підтримку, щоб Україна могла захистити більше цивільних громадян.

Зустрічі міністрів оборони країн НАТО відбуватимуться 12 і 13 жовтня. Зокрема, сьогодні відбудеться чергова нарада у форматі «Рамштайн» для обговорення військової допомоги Україні.

13 жовтня Столтенберг буде головувати на засіданні Групи ядерного планування, де обговорюватиметься небезпечна ядерна риторика росії і роль ядерних сил і засобів НАТО у збереженні миру і стримуванні агресії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна отримала від Німеччини систему ППО IRIS-T — ЗМІ