Стоматолог із Рівного, яка била дітей, працювала без дозволу на практику

Стоматолог з Рівного Інна Кравчук, яку підозрюють у побитті дітей, не мала дозволу на практику за спеціальністю «дитяча стоматологія».

Про це йдеться у відповіді МОЗ на депутатське звернення нардепа від «Європейської солідарності» Яни Зінкевич. Вона оприлюднила документ на своїй сторінці у Facebook.

«Під час проведення перевірки інформації встановлено, що, за даними ліцензійного реєстру МОЗ, у фізичної особи-підприємця Кравчук І. відсутній дозвіл на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціальністю «Дитяча стоматологія», — пише МОЗ у листі.

У відомстві також зазначили, що для підтвердження факту порушення практики треба провести позапланову перевірку. Міністерство звернулося до Державної регуляторної служби для узгодження цієї перевірки.

Яна Зінкевич

Передісторія

Раніше користувачі інтернету оприлюднили кілька відео, на яких стоматолог з Рівного під час лікування дітей била їх та погрожувала їм.

Слідчі встановили трьох потерпілих від жорстокого поводження лікарки влітку 2020 року. Офіс генпрокурора пише, що у лютому 2021 року жінка умисно під час лікування нанесла пацієнту садна на шиї та синці на плечах. Це «легкі тілесні ушкодження».

Нацполіція Рівненської області повідомляла, що дитяча лікарка не виходить на зв'язок з правоохоронцями. 

Лікарці-стоматологу з Рівного, яка била дітей, повідомили про підозру