Лікарці-стоматологу з Рівного, яка била дітей, повідомили про підозру
YouTube / Вікторія Мамотюк

Стоматологу з Рівного Інні Кравчук повідомили про підозру в нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень дітям за ч. 1 ст. 125, ч. 1 ст. 126 Кримінального кодексу України.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Наразі відомо про трьох постраждалих від дій жінки. У лютому 2021 року лікарка завдала одній дитині легкі тілесні ушкодження. У неї залишилися садна на шиї і синці на руках.

Слідчі кажуть, що Кравчук вчиняла насильницькі дії по відношенню до малолітніх дітей. Лікарка заподіяла пацієнтам фізичного болю і викликала у них страх, емоційну невпевненість і психологічні страждання.

Зараз невідомо, де знаходиться стоматолог. Вона перестала виходити на звязок з правоохоронцями, кажуть в ОГУ. Саме тому повідомлення про підозру передали батькові Кравчук.

Передісторія

Минулого тижня в соцмережах поширили кілька відео, на яких Кравчук била дітей. На одному з відео жінка погрожує маленькій дівчинці стоматологічним приладдям. Потім лікарка намагалася задушити дитину.

На іншому відео стоматолог разом з помічницею силою посадити хлопчика в крісло. Співробітники медичного закладу били маленького пацієнта, коли лікували йому зуби.

Зараз 29-річна жінка не займається лікарською діяльністю. Вона заперечує свою провину. Напередодні слідчі відкрили проти Інни Кравчук п’ять кримінальних проваджень. Одне з них порушили за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) та чотири — за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

У Рівному стоматолог у приватній клініці била й душила дітей