«Сторони домовилися залишити минуле позаду»: Зеленський поспілкувався телефоном з президентом Німеччини

Володимир Зеленський поспілкувався телефоном з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Підсумками розмови український лідер поділився в своєму Twitter.

«Мав хорошу, конструктивну, важливу розмову з німецьким Федеральним президентом паном Штайнмаєром. Подякував за потужну підтримку Німеччини. Очікуємо на її посилення. Лідерська позиція Німеччини важлива для протидії агресії рф. Повідомив про ситуацію на фронті, критичний стан справ у Маріуполі», — написав Зеленський.

За інформацією видання Spiegel, розмова тривала близько 45 хвилин. Президент Німеччини запевнив, що країна підтримує Україну. В свою чергу Зеленський запросив Штайнмаєра та канцлера Шольца приїхати до Києва. Втім, наразі невідомо, чи відбудеться поїздка.

«Сторони домовилися залишити минуле позаду, щоб зосередитись на майбутній співпраці», — повідомляє журналіст німецького видання Bild.

Раніше український уряд не захотів приймати німецького президента Франка-Вальтера Штайнмаєра, але запросив до Києва німецького канцлера Шольца. Однак той не хотів їхати в Україну через відмову президенту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лідер німецької опозиції зустрівся у Києві з Зеленським