Страйк польських перевізників: Україна поки не отримала жодних офіційних вимог

Українська сторона наразі не отримала жодних офіційних вимог від польських перевізників для розблокування кордону. Однак Україна готова до конструктивного діалогу.

Про це у Facebook повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

З понеділка, 6 листопада польські перевізники блокують три пункти пропуску — «Корчова - Краківець», «Гребенне - Рава-Руська», «Дорогуськ - Ягодин».

«Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для функціонування ініціативи «Шляхи солідарності». Перебуваємо у постійній комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію», — наголосили у відомстві.

У Мінінфраструктури зазначили, що офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони.

З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу — тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи «Шлях».

«За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані. Хочемо запевнити перевізників та експортерів: команда цілодобово працює над пошуком рішень, щоб якомога швидше розблокувати пункти пропуску», — додали у міністерстві.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На кордоні з Україною польські перевізники розпочали акцію протесту: що відомо