«Страшенне горе. І собаче, і людське». Зоозахисниця розповіла про долю тварин з притулку у Бородянці

Бородянка — одне з селищ на Київщині, що найбільше постраждало після вторгнення росії в Україну. На межі виживання тут опинились і люди, і тварини.

У цьому містечку знаходиться притулок для тварин. Через окупацію, яка тривала більше місяця, тварини залишилися без їжі і води. 

Кілька днів тому українська армія деокупувала Бородянку і сьогодні зоозахисниця Юлія Петренко у своєму Facebook розповіла про те, що зараз відбувається у притулку, та як почувають себе тварини після місяця пережитого жаху.

 

‼️Вдалось потрапити в Бородянський притулок‼️ Страшенне горе. І собаче, і людське. Частина собак змогли вижити, але...

Posted by Юлия Петренко on Saturday, April 2, 2022

«Страшенне горе. І собаче, і людське. Частина собак змогли вижити, але дуже багато тварин у жахливому стані, перебувають на межі життя та смерті, їм потрібне термінове лікування. У всіх сильне зневоднення та виснаження, частина собак вже не в змозі ходити», — написала Петренко.

Вона додала, що команда волонтерів вже проводить евакуацію найважчих собак із притулку до столичних ветклінік.

«З того, що відомо, вижила 5-та частина. Близько сотні. За рахунок інших тварин…Горе. Всі думки там! Всі надії і молитви там! Біль, який роздирає все всередині. І тут є винні! ВОНИ Є! І всі, хто вбив і їх, і нас, повинні за це відповісти!», — емоційно висловилася зоозахисниця.

До війни у притулку перебувало близько 500 тварин.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З екопарку Ясногородки вдалося евакуювати всіх вцілілих тварин. Як це було (фото)