Стрічку «Погані дороги» номінували на премію «Оскар» від України
Getty Images

Оскарівський комітет України номінував стрічку Наталки Ворожбит «Погані Дороги» претендентом на отримання нагороди Кіноакадемії.

Фільм змагатиметься в категорії «Міжнародний повнометражний фільм» на 94-й премії Американської академії кінематографічних мистецтв і наук.

Про  повідомили на Facebook-сторінці комітету.

Режисером та сценаристом кінострічки стала Наталка Ворожбит, відома також як сценаристка популярного телесеріалу «Спіймати Кайдаша». 

Її фільм «Погані дороги» складається з п’яти окремих новел про стосунки людей, понівечених російсько-українською війною на Донбасі.

Цього року фільм від України обирали 11 членів комітету. Троє не мали права голосувати через конфлікт інтересів, оскільки входять до складу творчої групи та є дистриб'юторами фільмів-кандидатів. 

Фільм-переможець здобув 5 голосів від журі та додаткові 3 бали, згідно з правилами Українського Оскарівського комітету (за світову прем'єру на фестивалі класу А, нагороду на фестивалі класу А та рецензії у міжнародних профільних виданнях).

Серед конкурсантів були:

фільм «Відблиск» Валентина Васяновича — отримав 2 голоси та 2 додаткових бали;
фільм «Носоріг» Олега Сенцова — 1 голос та 2 додаткових бали;
фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай — 3 голоси та 3 додаткових бали;
фільм «Чому я живий» Віллена Новака — 0 голосів та 0 додаткових балів.

«Цьогоріч відбір був по-справжньому конкурентним і драматичним: змагалися фільми, в кожного з яких є беззаперечні чесноти, необхідні для перспективної участі в оскарівських перегонах. 

В результаті Український оскарівський комітет певним чином підтвердив рішення кінокритиків і членів Української кіноакадемії, які вже віддавали «Поганим дорогам свої призи», — прокоментував Олександр Шпилюк, голова Українського Оскарівського комітету.

Chas News раніше повідомляв, що Netflix показав трейлер документального фільму про Брітні Спірс. Він розповість історію боротьби співачки проти опікунства її батька.

Головний приз Венеційського кінофестивалю отримав фільм про незаконні аборти