Паніка, тиснява та стрілянина. Що зараз відбувається в аеропорту Кабулу
Getty Images

Після захоплення «Талібаном» Афганістану тисячі людей почали штурмувати аеропорт столиці. Тепер це єдиний спосіб покинути країну. Усі наземні кордони контролюють таліби.

 

За інформацією Reuters, щонайменше п'ятеро загинули в аеропорту Кабулу. Сьогодні там сталася стрілянина. У виданні повідомили, що американські військові відкрили «попереджувальний» вогонь через те, що люди намагалися силою пробратися в один із літаків. Водночас один зі свідків сказав, що неясно, чи були люди вбиті пострілами, чи загинули в тисняві.

Користувачі соцмереж опублікували відео, на яких люди буквально чіплялися за борт літаків в надії втекти з Афганістану. 

Через переповнені літаки багатьох відмовляються брати на борт. Одне з видань оприлюднило відео, на якому двоє людей, ймовірно, зачепилися за шасі латака і впали на землю незабаром після зльоту, коли шасі прибрали.

Учора, 15 серпня, президент Афганістану Ашраф Гані домовився про відставку та передачу влади радикальній ісламістській організації «Талібан»  після того, як її бойовики увійшли до столиці країни — Кабулу. За словами талібів, відтепер усі іноземці мають покинути Афганістан або зареєструватися у представників їхньої організації.

З Афганістану надходять повідомлення про страти військових та примус жінок до «одруження»