Стрілянина у Дніпрі. Комісія МВС виявила порушення у частині, де служив нацгвардієць Рябчук

Комісія МВС виявила порушення у військовій частині на заводі «Південмаш», де проходив службу Артемій Рябчук, який розстріляв товаришів по службі.

Про це у Facebook написав Євген Єнін, перший заступник міністра внутрішніх справ.

«Комісією виявлено порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії. Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка мала б бути належно замкнута», — зазначив Єнін.

Крім того, комісія МВС має сумніви щодо якості інструктажу, який провели перед видачею зброї. Заступник міністра також зазначив, що у частині нехтували медичним забезпеченням військовослужбовців, деяких ліків взагалі не було.

За словами Єніна, комісія виявила факти позастатутних відносин. Проте це не свідчить про мотиви злочину.

«Мотиви досі невідомі нам, і їх з’ясовуватиме ДБР в рамках досудового розслідування. Завдання службового розслідування, що проводить МВС — з’ясування морально-психологічного клімату в колективі, перевірка процесів добору та підготовки кадрів, дотримання порядку проходження військової служби тощо», — написав Єнін.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Трагедія у Дніпрі. Що відомо про нацгвардійця, який розстріляв товаришів по службі (відео)