Стрілянина у початковій школі у Техасі: загинули 19 дітей та двоє дорослих, нападника вбито

Внаслідок стрілянини у початковій школі Робба в місті Ювальд  (Техас, США) загинули 19 дітей та двоє дорослих. 18-річного стрілка — учня середньої школи Ювальда Сальвадора Рамоса застрелив офіцер поліції.

Про це повідомили низка американських ЗМІ The Daily BeastNYT, з посиланням на губернатора Техасу Грега Ебботта, The Guardian.

Крім того ВВС повідомляє, що 13 дітей відвезли до лікарень, у них поранення різного ступеня важкості. 66-річна жінка та дівчинка 10 років перебувають у критичному стані.

За словами губернатора Техасу, серед поранених було двоє поліцейських, які прибули на місце події.

До нападу на дітей у школі, Рамос застрелив свою бабусю.

Як розповів губернатор Техасу Грег Ебботт, Рамос кинув свій автомобіль біля школи, увійшов у будівлю та відкрив вогонь.

Також джерела в місцевих правоохоронних органах повідомляють, що на хлопцеві був бронежилет, він був озброєний пістолетом та напівавтоматичною гвинтівкою AR-15 із магазинами великої ємності.

Стрілянина в школі відбулася за два дні до початку літніх канікул, і тому вівторок був незвичайним днем: діти сходили до зоопарку, а потім мала відбутися церемонія нагородження учнів. Дітей попросили прийти у ошатному одязі, а не у шкільній формі.

Наразі школу закрито до кінця навчального року.

Президент США Джо Байден сказав, що сумує разом із сім'ями загиблих, і закликав до негайних дій щодо збройового лобі, яке перешкоджає ухваленню законів про обмеження торгівлі зброєю.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Німеччині сталася стрілянина в університеті. Є поранені й загиблі