Стрілянину в потязі Костянтинівка — Київ влаштували військові Держспецзв’язку
УНІАН

6 квітня військовослужбовці Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку влаштували стрілянину у купе потягу № 126 сполученням Костянтинівка — Київ. Через цей інцидент їх вже звільниили з займаних посад.

Про пресслужба Держспецзв’язку розповіла у Facebook.

Поліцейські затримали на території залізничної станції Красноград Харківської області:

  • дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку;
  • старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень першого відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку.

Затриманих підозрюють у хуліганстві та погрозі правоохоронцям.

У Держспецзв’язку запевнили, що вся кореспонденція є в наявності. Її цілісність збережено, вона доставляється за маршрутом адресатам, запевнили у відомстві.

Наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнили з посад. Наразі правоохоронці розслідують інцидент.

Зараз військовослужбовці знаходяться у Красноградському районному відділі Нацполіції України в Харківській області. Для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво ГУУФЗ Держспецзв’язку.

 

⚡️⚡️ Заява щодо стрілянини у поїзді військовослужбовцями Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку...

Posted by Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України on Tuesday, April 6, 2021

Напередодні в «Укрзалізниці» повідомили, що у вагоні поїзда №126 сполученням Костянтинівка — Київ двоє військовослужбовців почали стріляти з табельної зброї. Зловмисників зняли з поїзда. Внаслідок інцидент ніхто не постраждав, але поїзд затримується.

У Нацполіції пізніше розповіли подробиці події. Двоє військових закрилися в купе потягу, стріляли з вогнепальної зброї та погрожували правоохоронцям. До операції залучили спецпризначенців КОРД і затримали озброєних чоловіків. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження з цього приводу.

У Києві чоловік стріляв в охоронця магазину через зауваження про маску